Orar: Lun-Vin: 8:00 – 17:00
Ne Gasiti Aici...
Câte Tipuri de Panouri Fotovoltaice Există?

Panouri Fotovoltaice Monocristaline

Panourile fotovoltaice alcătuite din celule monocristaline, sau celule compuse dintr-un singur cristal, sunt fabricate din cel mai pur siliciu. Un cristal din acest tip de siliciu este prelucrat printr-un proces complex pentru a produce o tijă lungă. În continuare, tija este tăiată în plachete ce vor reprezenta celulele fotovoltaice.
Panourile fotovoltaice monocristaline sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a furniza cea mai mare eficiență în condiții standard de testare, comparativ cu celelalte două tipuri de panouri. Randamentul actual al panourilor fotovolaice monocristaline a ajuns la aproximativ 22-27%. Acestea pot fi foarte ușor recunoscute prin marginea rotunjită a celulelor fotovoltaice și culoarea închisă.

 

Panouri Fotovoltaice Policristaline

Panourile fotovoltaice alcătiuite din celule policristaline, denumite și celule compuse din mai multe cristale de siliciu, sunt cunoscute ca fiind mai puțin eficiente decât cele monocristaline. Acest lucru se datorează în principal modului în care celulele policristaline sunt produse, siliciul nefiind prelucrat ca o singură celulă, ci ca un bloc de cristale. În continuare, aceste blocuri sunt tăiate în plachete pentru a obține celulele fotovoltaice individuale.
Randamentul actual al panourilor fotovoltaice policristaline se ridică la aproximativ 15-22%. Aceste panouri sunt ușor de recunoscut prin tăietura pătratică a celulelor fotovoltaice și culoarea albastră.

 

Panouri Fotovoltaice Thin Film cu celule Amorfe/Hibrid

Panourile fotovoltaice amorfe sunt realizate prin acoperirea unui substrat de sticlă, plastic sau metal cu unul sau mai multe straturi subțiri de material fotovoltaic. În general, aceste panouri sunt subțiri și cu o greutate redusă.
Randamentul panourilor fotovoltaice amorfe poate ajunge la 15-22%, însă este bine cunoscut faptul că acestea se degradează mult mai repede în timp, comparativ cu cele monocristaline sau policristaline.

Distribuie pe...
Next post
Ce Sunt Panourile Solare Fotovoltaice?
ce sunt panourile solare