Orar: Lun-Vin: 8:00 – 17:00
Ne Gasiti Aici...
Bateriile sau Acumulatorii pentru Panouri Solare

Energia solară este una dintre cele mai puternice și îmbunătățite de când au început să funcționeze toate sursele regenerabile de energie. Energia solară fotovoltaică în cauză, este cea mai răspândită și este cea care încearcă să acumuleze și să utilizeze toată energia pe care o primim de la soare în panourile fotovoltaice. Pentru a putea folosi energia solară în timpul orelor de întuneric, fie noaptea, fie în zilele înnorate, aveți nevoie baterii solare. Bateriile ajută la posibilitatea de a avea electricitate în momentele în care este cel mai necesar când panoul fotovoltaic nu poate funcționa.

O alegere adecvată a bateriilor solare începe prin luarea în considerare a doi indicatori importanți. Capacitatea de stocare, exprimată în kWh, indică cantitatea de curent ce poate fi stocată de baterie și pentru cât timp poate fi alimentată casa cu ajutorul acesteia. Mai apoi, puterea bateriei stabilește cantitatea de energie care poate fi furnizată într-un singur ciclu de încărcare, și se măsoară în kW. Aceste parametri vor avea însă o relevanță doar în măsura în care ai calculat anterior necesarul de consum al casei. 

Pe lângă acestea, adâncimea de descărcare îți arată cât de mult poate fi utilizată o baterie înainte de a fi reîncărcată. Eficiența de convertire și stocare este, de asemenea, un indicator de fiabilitate util. Cu ajutorul său afli câte unități de curent electric poți folosi ca procent din curentul deja stocat în acumulatori.

  • Baterii cu ciclu redus

Bateriile solare de acest tip au fost proiectate pentru a putea satisface cererea unei clădiri sau a unei case pentru un timp relativ scurt. Este conceput practic pentru acele momente în care cererea electrică suferă niște vârfuri foarte mari. Asta e cand bateria ajută la finalizarea alimentării astfel încât să nu fie întreruptă în orice moment.

Aceste baterii nu suportă să se descarce prea mult, deoarece încep să se uzeze și să se deterioreze. La fel ca bateriile telefonului mobil, acestea au cicluri fixe de încărcare și descărcare, ceea ce se numește viața utilă. Dacă descărcăm continuu bateria sub 20%, o vom forța mult și îi vom reduce durata de viață utilă.

  • Baterii cu ciclu profund

Sunt concepute pentru a descărca până la 80% din capacitatea lor de mai multe ori. În general, este cea mai utilizată și cea mai bună opțiune, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la utilizarea acesteia, deoarece acestea nu se vor deteriora la fel de repede.

Eficiență de încărcare este un alt aspect de luat în calcul la alegerea unei baterii solare. Acest parametru ne arată relația pe care o avem între energia care este utilizată pentru a o încărca la maximum și energia pe care o acumulăm. Există baterii care necesită mult timp să se încarce și consumăm mai multă energie decât stocăm. În acest caz, bilanțul energetic este negativ, așa că vom irosi bani și electricitate pentru a încărca o baterie. Cu cât sunteți mai aproape de o eficiență de 100%, cu atât produsul va avea mai multă calitate.

Odată ce ati achiziționat o baterie solară, trebuie luați în considerare anumiți factori pentru a avea grijă de ei și că acestea durează cât mai mult posibil. Ca de obicei, bateriile solare au o durată de viață de 10 ani, deci avem marjă de funcționare. Dacă le descărcăm continuu la mai puțin de 50%, durata de viață a acestor baterii este redusă drastic. Prin urmare, este recomandabil să instalați o capacitate suficientă, astfel încât mai puțin de 50% să nu fie descărcat continuu.

Temperatura este un factor important. În general, ar trebui să-l păstrăm între 20 și 25 de grade. Dacă această temperatură este frecvent modificată peste sau sub 10 grade față de valoarea anterioară, poate dura până la jumătate.

Bateriile solare sunt clasificate în funcție de diferitele modele și tehnologia utilizată pentru fabricarea lor. Cele mai utilizate în toate tipurile de instalații solare sunt cele compuse din acid și plumb. Acest lucru se datorează faptului că raportul calitate-preț este cel mai potrivit și menține o bună eficiență între 85 și 95%.

  • Baterii cu plumb acid. Aceste tipuri de baterii sunt cele care uneori cedează atunci când nu sunt complet încărcate. Dacă îl lăsăm complet descărcat câteva zile, ar trebui să știm că este foarte posibil ca acestea să nu mai funcționeze din nou.
  • Baterii lichide. Există două tipuri: cele deschise care permit schimbarea apei utilizate și cele care sunt complet sigilate, dar au o supapă pentru schimbul de lichide.
  • Baterii de sticlă de absorbție. Sunt cele mai moderne și au acidul fixat în unele fibre de sticlă pentru a le absorbi. Au avantajul că au o durată de viață lungă, o gamă mai bună de schimbări de temperatură, cu greu auto-descărcare și au un ciclu profund. Singurul dezavantaj pe care îl putem spune este că, având beneficii mai mari, este mai scump.
Distribuie pe...
energia verde importanta asupra mediului
Previous post
Energia Verde și Importanța ei Asupra Mediului